tuotearvostelut

Käyttämämme vaipat

Heippa,

Ajattelin kirjoitella vaipoista. Nämä, kun ovat vauva- ja lapsiperheissä aina ajankohtainen asia. Tai no ellei kuulu Maria Nordin kaltaisiin perheisiin, jossa lapsi opetetaan samantien ”kuivaksi”. Meillä ei sellaiseen olla todellakaan lähdetty. Kestovaippoja pienen hetken mietin, mutta jotenkaan en ole saanut aikaiseksi. Niihinkin pitäisi kerralla panostaa isompi määrä rahaa, koska niitä pitäisi olla aika paljon. Sen verran usein meillä ainakin tyttö on pissannut vaipan ihan täyteen. Toisaalta olen itse ollut vauva aikaa ennen nykyaikaisia vaippoja ja hienostihan silloinkin on pärjätty. Huonommilla pesukoneilla yms. Vielä sitä ehtii, jos mieli muuttuu. En kyllä tiedä myöskään tarpeeksi kestovaipoista. Haluaisiko joku valistaa minua ja kertoa omista kokemuksistaan?

IMG_4321

Emme ole ihan hirveästi vielä kuluttanut aivonystyröitämme vaippoihin. Meidän pikkuiselle laitettiin sairaalassa Liberon premature vaippoja ja näillä jatkoimme sitten kotonakin. Liberoilla ollaankin menty ihan tähän päivään asti. Yksi syy on se, että liityin raskausaikana Libero – kerhoon, josta saimme kotiin kasan näytteitä. Liberot tuntuivat hyviltä ja hinnaltaankin halvimmasta päästä. Kokeilimme alussa Pamperseja, mutta niiden imukyky ei tuntunut olevan yhtä hyvä kuin Liberoiden. Onko muilla samoja kokemuksia? 

Pampersien huono imukyky aiheutti kevyttä vaippaihottumaa tytöllemme. Näin ollen lopetimme niiden käytön. Käytimme nekin kyllä loppuun, mutta vaihdoimme vaippaa paljon useammin.

Muumi-vaipatkin on tullut testattua. Kiitos ihanien työkavereiden, jotka rakensivat minulle vaippakakun lahjaksi. Muumi-vaipat olivat mielestäni erityisen hyviä. Onhan ne vielä kotimaisiakin. Muumi-vaipat ovat kalliimpia kuin Liberot ja niiden paketit ovat pienempiä. Siitä syystä Muumi-vaipat ovat jääneet ensi kokeilujen jälkeen hyllyyn.

Ennen tyttäremme syntymää mietin kovasti, että mistä tietää minkä kokoisia vaippoja pitää ostaa milloinkin. Tätä huolta ei ole. Pakettien kyljissä on hienosti kokoluokitukset. Huomioitavaa on, että numeroinnit vaihtelevat valmistajien mukaan ja koot menevät vähän limittäin. Onhan vauvatkin erilaisia, siksi pitää olla erilaisia vaippojakin.

IMG_4443

Meillä on tällä hetkellä käytössä Libero 4 ja tällä viikolla olemme aloittaneet myös housuvaippojen käytön. Minulle tuli postiluukusta näytteinä pari Liberon nro 4 housuvaippaa. Näitä testatessamme tykästyimme housuvaippojen napakkaan istuvuuten. Sopi Marialle täydellisesti. Housuvaipat ovat kalliimpia ja niitä on paketissa vähemmän. Emme siis kokonaan siirry housuvaippoihin. Varsinkin, kun tyttäremme suostuu olemaan paikoillaan vaipanvaihdon ajan. Se on hänestä oikeastaan ihan parasta!

IMG_4445IMG_4444

Aion vielä lähitulevaisuudessa testata esim. Lidlin ja Pirkan vaipat. Olen kuullut niistä pelkkää hyvää.

Mitkä ovat teidän lempivaipat?

 

signature

P.S. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Postaus on puhtaasti vain ja ainoastaan oma mielipiteeni. Saatu näyte on lähetetty muillekin äideille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s